26. juni 2024

HE-VA bygger i nedgangstider…

Vi har hørt om det – der er nedgangstider i landbrugsbranchen…

Medierne har været ude med historierne og vi har også hørt om at der fyres folk rundt omkring i produktionsvirksomhederne. Det er desværre en realitet. Generelt i branchen oplever man faktisk at der er 30-40 % fald i omsætningen og hos HE-VA er det ikke meget anderledes, men alligevel bygges der nu ny lagerhal.

Familievirksomheden har i en årrække nu udvidet produktionen og bygget til på de 2 fabrikker på Mors. Det startede i 2018 med en 1.200 m2 hal i Nykøbing. I 2020 byggede man et nyt 1.800 m2 stort maleranlæg i Ørding-afdelingen. Igen i 2022 byggede man en 1.800 m2 stålhal i Nykøbing for at sikre kapacitet i fremtiden - og nu i 2024 - bygges ny knap 1.600 m2 stor lagerhal i Nykøbing, inkl. en mindre 150 m2 tilbygning til administrationsbygningen.

 

Og hvordan kan det så være? Jo altså selve byggeriet var planlagt inden man vidste at der ville komme nedgang og så valgte man hos HE-VA at fuldføre projektet frem for at stoppe det. For Villy og Heine Christiansen, far og søn, er det også et spørgsmål om at se mulighederne frem for begrænsningerne og så er de loyale over for deres kunder.

 

”Vi sender et stærkt signal til vores kunder om at HE-VA er et sted man kan regne med. Vi har haft masser af fremgang hos os, også de sidste år hvor verden har været præget af corona, energikrise og krig i Europa. Nu kan vi heller ikke komme udenom at vi oplever betydelig nedgang i ordrerne, men det er en naturlig ting som måtte komme på et tidspunkt. Det betyder ikke at vi ikke får fremgang igen – og når vi gør, så er vi klar!” - siger Villy Christiansen, Adm. Direktør hos HE-VA.

Og lige netop det med at være klar er vigtigt hos HE-VA, der forventer fremgang igen i fremtiden, så derfor bygger man til nu.

Jamen vi laver en ny lagerhal så vi får frigjort noget plads til at udvide montage-afdelingen – både pga. antallet af maskiner der skal monteres, men det er også et resultat af at de maskiner vi får ordrer på bliver større og der skal mere plads til. Og når nu hallen bygges lige op ad kontorbygningen, så lå det lige til højrebenet at vi også lavede lidt tilbygning til administrationen. Her får vi ca. 150 m2 til ny kantine og et stort mødelokale med moderne udstyr. Der bliver plads til 70 personer og det oplever vi at der er brug for, for vi får i stigende grad besøg af større forsamlinger” – siger Heine Christiansen, teknisk direktør hos HE-VA.

Udover tilbygninger har HE-VA de seneste år også investeret i adskillige andre ting såsom svejserobotter, fræsere, skæremaskiner, solcelle-anlæg og en ny lastbil. Mors-virksomheden søger hele tiden at lette produktionsprocessen og skabe rum for fremgang.

”Hos HE-VA er vi optimister” siger Heine afslutningsvis.